home imagemail imageGipsani pregradni zidovi
gips-karton pregrade

Gipsani pregradni zidovi su postali sastavni deo svake kancelarije, bolnice, škole, tržnog centra. Omogućavaju brzu gradnju bez zidanja, malterisanja i kopanja za instalacije. Mala masa, odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva omogućavaju gips-karton pregradama najširu primenu u objektima svih vrsta.

Šuplji prostor između tabli efikasno se koristi za provođenje instalacija. Pregradni zid se izrađuje od metalne potkonstrukcije 50 mm, 75mm i 100 mm i obostrane obloge od gips-karton ploče debljine 12,5 mm. Horizontalni UW profili oblažu se zvučno-izolacionom trakom i pričvršćuju se za pod i plafon. Vertikalni CW profili umeću se između UW profila.
Potkonstrukcija se obostrano oblaže jednom ili dvema gipsanim tablama debljine 12,5 mm. Prazan prostor između tabli služi za popunjavanje termo i zvučnom izolacijom i provođenje instalacija. U kupatilima i u drugim mokrim čvorovima koriste se ploče otporne na vlagu, na koje je moguće naneti hidroizolacione premaze i lepiti keramičke pločice. Sistem gips pregradnih zidova odlikuje velika brzina i čistoća pri radu.